Je bekijkt nu Slechte nachten bleven ons nog lang achtervolgen

Slechte nachten bleven ons nog lang achtervolgen

Slechte nachten bleven ons nog lang achtervolgen

This is me

Hoi, ik ben Dimara (35) enthousiaste onderneemster en de moeder van Pepijn (3) en zwanger van ons 2e kindje.

Naast dat ik hoop dat het kindje in goede gezondheid ter wereld mag komen, hoop ik ook op een iets (lees veel) betere slaper dan haar grote broer Want poeh, de slechte nachten hebben ons lang achtervolgd….

Onze eerste ervaring

Pepijn werd met 37 weken geboren en ik weet nog zo goed dat ik het de eerste 10-12 weken zo zoeken vond. Hij bleek een enorm hongerige baby en nu achteraf denk ik wel eens, jij had nog meer slaap nodig dan de boeken en schema’s ons vertelden.. Want ik heb wat research gedaan naar ritmes en tips!

Na 12 weken hadden we gelukkig meer onze draai gevonden en stevigere voeding ;). Maar in z’n eerste jaar hebben we weinig nachten doorgeslapen. Die nachtfles van 23uur is lang nodig geweest en we hebben wat lopen pieren met de pap om 19uur en welke speen & gaatje nodig was. Doordat we letterlijk z’n maagje hoorde knorren in de nacht was het afbouwen voor ons geen optie … dachten we.

Ook helpt 5 keer oorontsteking in je 1e jaar niet mee. Helaas hoorde daar soms antibiotica bij. Dit ontregelt de boel ook flink. Ook omdat je je hebt te houden aan het medicijnschema.

Ik weet nog goed dat er momenten zijn geweest dat we aan het begin van de avond ons “plan” bespraken voor de nacht,  want daar had je ‘s nachts toch beide een andere visie op en je bent toch minder objectief.  

Hoestbuien

Ook na het eerste babyjaar waren de nachten niet top en konden we geregeld 2/3 keer eruit. Wat vooral heel vervelend was waren de hoestbuien. Die kwamen altijd in de nacht op leek het wel. Van september tot april was Pepijn regelmatig verkouden en bij hem uitte dat in veel hoesten. Ook in zijn slaap. Niet altijd werd hij er zelf wakker van, maar wij als ouders vaak wel. 

 Onze aanpak

Naast veel ritme, structuur en een fijne avondroutine zorgden we ook goed voor ons zelf! Wat wij wel eens deden was apart slapen, zeker voor een belangrijke werkdag of als een van ons niet fit was. Dan ging een van ons met oordoppen in de logeerkamer liggen en de ander was dan in charge/ de klos  .

Ging het een keer goed dan zeiden we er vooral niets over, want hardop uitspreken dat het een goede nacht was betekende sowieso dat je het voor de volgende nacht had gejinxd. Net als het soms hielp om uit te spreken” dat de nacht ons mag verrassen” en dat we dan verbaasd wakker werden zonder onderbrekingen.

Plus we gingen altijd wel vroeg slapen, dan pak je toch wat uurtjes mee!

 Het komt goed

Het komt inderdaad goed en sinds z’n 3everjaardag gaat het eigenlijk al een poos heel goed. Hij begrijpt ook goed z’n nachtlampje met maantje & zonnetje. Door Corona heeft hij ook veel minder last van verkoudheid wat dan weer een plus was. De speen hadden we met 2 jaar al radicaal verbannen dus dat was ook geen issue meer.

 Baby nr 2

Nu ik in verwachting ben gaan we het weer meemaken. Het grootste voordeel vind ik nu is dat je beter weet.

Het gekke is dat ik tijdens het schrijven van deze blog het eigenlijk ook niet meer precies allemaal kan terug halen. “Hoe lang duurde sommige fases, was het echt elke nacht feest toen Pepijn 1,5 was of ging het eigenlijk 3 /4 nachten in de week goed maar zaten er ook vaak 2-3 slechte tussen”.De nachten waren lang niet altijd slecht en overdag was het dolle pret en is Pepijn een heel lief makkelijk kindje.

Ik denk dat het idee van slechte nachten ons wel nog “vers” in het geheugen ligt. Daarom knijpen we ‘m nu wel een beetje voor de volgende nacht als we nu sporadisch een slechte nacht hebben voor een hoestbui. Het is dus zeker iets wat ons niet in de koude kleren is gaan zitten en dus ons nog lang achtervolgd.

Wat ik anders ga doen bij baby nr twee…..

  • Niet meer staand wiegen, maar gewoon rustig zitten. Scheelt je in je rug 
  • Sneller hulp inschakelen
  • Berusten in het feit dat je nu beter weet en dat het inderdaad soms een fase is 😉

Plus een groot verschil en voordeel is dat ik mijn eigen marketing bedrijf voor interieur professionalsheb en mijn eigen tijd kan indelen. Dus er is flexibiliteit voor een powernap overdag!

Al met al kijken wij alle drie enorm uit naar de komst van de baby (meisje) in september 2021. We gaan het meemaken en hoe de nachten ook zullen zijn, alles is een fase. En soms duurt de ene fase iets langer dan de ander 

Geef een antwoord