“Huilen bij het zien van het bedje”

“Huilen bij het zien van het bedje”

Het is bedtijd en je legt je kindje in bed, maar hij begint meteen te huilen. Ook al is hij erg moe. Ik kom dit in mijn consulten vaak tegen. Maar waarom doet je kindje dat?

Als er een afhankelijke slaapassociatie is en je kindje kan niet goed zelf in slaap vallen of is (over)vermoeid, dan gebeurt dit regelmatig. Je kindje weet gewoonweg niet wat hij moet doen en gaat huilen.

Slapen is een aangeleerde vaardigheid, en daar heeft hij hulp bij nodig. Je mag hem hierbij helpen. Geef hem het vertrouwen die hij nodig heeft om zelf lekker te gaan slapen.

Voor je hieraan gaat beginnen, is het eerst belangrijk om onrust uit te sluiten. Je kindje zal niet lekker gaan slapen als hij niet goed in zijn vel zit. Merk je dat hij niet graag ligt, dan wil je gaan onderzoeken waar dat aan kan liggen. Een osteopaat kan hier goed bij helpen.

Ook wil je goed op de timing letten. Ligt je kindje te vroeg of te laat in bed dan wordt het in slaap vallen moeilijker. Je wilt goed letten op de wakkertijden en de slaapsignalen van je kind. Wil je weten wat de wakkertijden voor je kindje zijn? Download dan mijn gratis e-book.

Soms heeft een kindje een negatieve associatie met het bedje, je hebt bijvoorbeeld een slaaptraining gedaan waarbij je kindje langdurig in zijn bed heeft moeten huilen. Waardoor het nodig is om tijdelijk een andere slaapplaats te gebruiken, zoals de wandelwagen of de draagdoek.

Als dan alles klopt, ‘Timing, er speelt geen onrust, er is geen negatieve associatie met het bedje’, kun je gaan oefenen met zelf in slaap vallen. Dit doe je door geleidelijk je hulp af te bouwen. Ben er voor je kindje en bied hem de hulp die hij nodig heeft.

Dit is een traject. Blijf rustig, geduldig en liefdevol.

Heb je het zelf al geprobeerd maar kom je er echt niet uit? Neem dan gerust contact met me op

Liefs Janine

The new sleepcoach

0652632349

Geef een antwoord